Sportskommentering

Arve Fuglum har kommentert sport i TV og radio siden 1992, og har lang erfaring innen dette fagfeltet.

Hovedkompetansen hans ligger innen fotball og cricket, men han har også kommentert skøyteløp, seiling og håndball for å nevne noen.

Skribentoppdrag

Arve Fuglum har god erfaring med å produsere artikler for magasiner, aviser og nett. I tillegg kan han planlegge og gjennomføre bokprosjekter, både ut i fra egne ideer og på oppdrag.

Tidligere bokutgivelser:

«Magiske Øyeblikk – høydepunkter fra NRK Radiosporten gjennom 70 år» (2003, Cappelen Damm)

«Byen brenner!» (2008, Cappelen Damm) Skrevet sammen med sin far. Denne tar for seg den storstilte evakueringen av barn i Bergen etter eksplosjonsulykken og bombeangrep i 1944.

Konferansier og debattleder

Trenger du en til å lede et arrangement? Debattleder? Programleder? Arve Fuglum har bred erfaring både med å organisere og gjennomføre slike arrangement.

Kurs og undervisning

Fuglum AS tilbyr kurs, undervisning og rådgivning innen:

SPORTSKOMMENTERING

Kommentering av sport er et fag der det sjelden er to streker under svarene. Det finnes likevel en del kjøreregler det er fornuftig å følge, og mange fallgruver det er viktig å unngå. Et sikt kurs tar sikte på å gi en innføring i de viktigste punktene om hvordan man kan skildre en en sportsbegivenhet på en god måte. Viktige punkter er forberedelserstemmebruk og språkbruk. Hvordan forberede seg på en optimal måte, hvordan bruke stemmen riktig, og hvordan kan språket brukes for å gi et godt bilde av det som skal formidles. Alt dette, og mye mer, vil kurset gi innspill på.

Kurset kan skreddersys for radioTVlokalradio/lokal-TV eller i medieutdanning.

 

 

LIVERAPPORTERING

Å gå på direkten, enten på radio eller TV, kan være krevende. Erfaring og rutine er viktig, men det finnes måter å komme seg raskere gjennom nybegynnerfeil på. Kurset vil gi en praktiske råd, tips og triks når det gjelder forberedelser og gjennomføring. Kurset kan tilpasses kursdeltakernes nivå, og til hvilket medium (TV eller radio) deltakerne jobber i.

Kultur

Fuglum AS tilbyr kompetanse både innen kultur og sport, og kan sy disse temaene sammen i foredrag og artikler. Spesialkompetanse på sportshistorie.

Arve Fuglum har ti års bakgrunn med amatørteaterarbeid, både som skuespiller, tekstforfatter, regissør og manusoversetter. Hans oversettelse av Astrid Lindgrens «Mio min Mio» ble brukt på Rogaland Teaters oppsetning i 2013. Han satt også fire år som styremedlem i Norsk Amatørteaterforbund.

Foredrag

Trenger du eller din bedrift en foredragsholder til ditt kommende arrangement?

Fuglum AS tilbyr foredrag med temaer som sportshistorikk, sportskommentering, kommunikasjon og budskapformidling. Foredragene kan skreddersys oppdragsgiveren. For flere detaljer, ta kontakt